Educatia din cresa si gradinita are un caracter organizat, si face parte din procesul de formare a personalitatii copilului.
Educatia la cresa si gradinita se realizeaza prin joc care este activitatea de baza, impreuna cu activitatile de dezvoltare personala.
Jocul il implica pe copil in totalitate, in acest mod copilul intra contact cu diversitatea mediului din jurul sau.
Jocul dezvolta capacitati care il ajuta sa se dezvolte pe plan: cognitiv, social, afectiv, comportamental. Jocul il ajuta pe copil sa capete cunostinte noi, sa dezvolte abilitatile si deprinderile acestuia.
La cresa si gradinita copilul capata aptitudini de autonomie personala:
- amenajare a spatiului de joaca,
- de mentinere a ordinii la locul de joaca,
- ingrijire a coltului viu,
- impartire a materialelor de lucru sau de ingrijire personala
- socializare prin colaborarea in activitati alturi de alti copii,
- initiaza interactiuni cu alti copii, precum si cu adultii,
- imparte jucarii sau obiecte, invata sa isi astepte randul,
- foloseste formule de adresare politicoasa,
- cere sau ofera ajutor,
- exerseaza abilitati de autonomie si dezvoltare personala.
Relatiile de prietenie pe care copiii le formeaza prin intermediul jocului, le ofera ocazia de a interactiona, exersand modalitati de rezolvare a problemelor si identificare a unor solutii conflicte.
Atunci cand cei mici lucreaza impreuna, pe grup sau in perechi, sunt pusi in situatia de a imparti jucariile sau materialele de lucru, cand vor sa stea primii la rand, la locul de joaca sau in alte situatii cand este nevoie sa isi imparta responsabilitatile.
La cresa si gradinita copiii invata sa-si gestioneze emotiile, sa le recunoasca si sa le accepte, facand mai usor fata unor emotii negative, crescand o data cu varsta toleranta la frustrare. Ei se adapteaza si nu mai recurg la agresivitate, gasind alte modilitati de manifestare precum: reorientarea catre alta jucarie sau o alta activitate, minimalizarea importantei obiectului dorit initial, jocul cu alt copil etc.
Programul gradinitei, organizarea orarului zilnic, respectarea programei scolare si a momentelor zilei sprijina educatia, personalitatea si comportamentul copilului intr-un cadrul confortabil, familiar, usor de recunoscut de catre acesta.
Prin respectarea rutinelor zilnice (salutul, asezarea la masa de lucru, locul in sirul de copii, spalatul pe maini etc), a momentelor de tranzitie si a activitatilor de invatare creste sentimentul de predictibilitate, de siguranta, determinandu-i pe copii sa fie mai relaxati, mai deschisi catre explorare si invatare. Tot in acest cadru se pun bazele formarii unui anumit comportament moral, plecand de la simplele reguli de organizare a grupei si pana la regulile sociale (“Salutam!”, “Pastram curatenia!”, “Vorbim pe rand!” etc). Practicate constant, acestea orienteaza comportamentul, devenind deprinderi.
Spatiul gradinitei ofera prin joc, invatare si autonomie o trecere catre perioada scolara, dar mai ales catre formarea ca adult, prin dezvoltarea unei personalitati armonioase.
Program Sweet Babies de Luni pana Vineri, de la ora 08:00 – 18:00.
Date de contact:
Telefon Mobil: 07858.100.11
Telefon / Fax: 031.435.78.76
Website URL: http://sweetbabies.ro/
Email: SWEET BABIES
Adresa Sweet Babies: Strada Teleajen, Nr. 26 B, Sector 2, Bucuresti.