IMPORTANTA JOCULUI PENTRU BEBELUSI

Importanta jocului pentru bebelusi este esentiala in dezvoltarea bebelușului și joacă un rol foarte important.

Ție ți se pare că este mic și neajutorat, dar bebelușul tău învață o mulțime de lucruri încă din primele minute de la venirea pe lume de aceea importanta jocului pentru bebelusi este foarte importanta.

 Importanta jocului pentru bebelusi” width=”584″ height=”400″ /> alt=” Importanta jocului pentru bebelusi” />

Încă din prima luna copilul are nevoie să experimenteze şi să îşi dezvolte senzaţiile: văz, auz, miros, simţ tactil. Cel mai bine își poate antrena aceste abilități prin intermediul joculețelor. Uite ce poți face cu bebelușul tău, încă din primele luni:

  • Stai în fața lui, vorbindu-i mult și folosind mimică și gesturi.
  • Arată-i anumite obiecte sau jucărioare de culori și texturi diferite (nu mai mult de o jucăria o dată, căci bebelușul nu-și poate concentra atenția distributiv, ci doar pe rând, asupra câte unui obiect. Ține cont de faptul că în primele luni, bebelușul tău are o capacitate de concentrare pe timp foarte limitat, el poate obosi după doar câteva minute de ”joacă”.
  • Leagă-i deasupra pătuțului obiecte uşoare, colorate, mișcătoare și care atunci când se mișcă emit sunete – caruselele îl ajută să-i dezvolte abilitatea de a urmări obiectele și a focaliza privirea, ceea ce constituie o adevărată gimnastică pentru ochi.

Ține cont de faptul că bebelușul tău este o ființă senzorială, care funcționează în funcție de emoții, pe care le absoarbe în mare parte de la cei din jur. Joacă-te cu el atunci când te simți vesel, deschis, disponibil și încetează jocul atunci când percepi oboseala lui.

Foarte importantă pentru bebelușul tău este atingerea în primele luni – contactul direct cu pielea ta îl ajută nu numai să-și dezvolte simțul tactil, ci îi induce starea de confort psihoemoțională. Simţul tactil ajută şi la dezvoltarea celorlalte simţuri, dar contribuie şi la dezvoltarea intelectuală, dezvoltarea limbajului.

Atunci când mama vorbeşte drăgăs­tos şi atinge delicat pielea copi­lu­lui, bebeluşul învaţă cum să asocieze aceste cuvinte tandre cu senzaţia de confort dată de atingere, deşi nu este capabil încă să înţe­leagă cuvintele.

Sursa: www.baby.unica.ro/

Articol: de Simona Calancea

Foto Shutterstock


Program Cresa Sweet Babies de Luni pana Vineri, de la ora 08:00 – 18:00.
Date de contact:
Telefon Mobil: 07858.100.11
Telefon / Fax: 031.435.78.76
Website URL: http://sweetbabies.ro/
Email: SWEET BABIES


Adresa Cresa Sweet Babies: Strada Teleajen, Nr. 26 B, Sector 2, Bucuresti.


Cresa | Cresa Sector 2 | Cresa Sector 3 | Cresa Bucuresti